Naša ambulanta

Moderna i novo opremljena specijalistička veterinarska ambulanta koja u potpunosti zadovoljava sve zahtjeve pacijenata i struke. Brza i pouzdana obrada internih, dermatoloških, stomatoloških patologija uz detaljnu dijagnostiku i minimalan stres pacijenta.Obavljanje kirurških, oftamoloških i ortopedskih zahvata uz visoku stručnost samog osoblja.

Stručno vodstvo

Mr. Josip Mustać dr.vet.med. vlasnik je specijalističke veterinarske prakse.
Magistrirao je na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu na Klinici za kirurgiju, ortopediju i oftalmologiju 13. 03. 2009. godine na temu Hitna stanja u Veterinarskoj oftalmologiji.
Uža specijalnost mr. Mustać Josipa dr.vet.med., jesu oftalmologija i ortopedija pasa i mačaka na čiju temu je u vremenu od 2006. – 2019. godine uspješno završio razna stručna usavršavanja i radionice.

Oftalmologija

U ambulanti su od otvaranja uspješno obrađene mnogobrojne specijalističke oftalmološke sanacije. Najčešće oftalmološke patologije u našoj praksi bile su: proptoza i prolapsusi bulbusa oculi kod malih buljookih brahiocefaličnih pasmina pasa. Također su česta razna oštećenja same rožnice oka. oštećenja od stranog tijela, raznih kemikalija, trauma, hifema, ablacija retine, te bakterijskih i virusnih infekcija.
Prisutni su i: entropij vjeđa, suženja i začepi nazolakrimalnog kanala kod pudli i maltezera, perforacija stranog tijela u prednjoj i stražnjoj očnoj sobici, konjuktivitisi, uveitisi, glaukomi...
U ljetnim mjesecima imamo veliki broj klasića u konjuktivi oka, nosnici i slušnom kanalu koji se uspješno rješavaju, ali je jako bitno vrijeme dolaska životinje u ambulantu jer primjerice u slučaju stranog tijela (klasić u konjuktivi oka, kod psa), gdje vlasnik nekoliko dana nije reagirao može doći do teškog oštećenja rožnice oka, pa čak i sljepoće.
U slučaju prolapsusa žlijezde treče očne vjeđe vrši se operativna sanacija repozicije vjeđe metodom po KASWANU.
Operativna sanacija sive mrene (katarakte), kod mnogobrojnih pasa je uspješno obavljena u specijalističkoj veterinarskoj ambulanti Mustać, metodom extrakapsularne enukleacije leće koja se u hrvatskoj obavlja u svega nekoliko ambulanta.

Ortopedija

Najčešće ortopedske patologije u našoj veterinarskoj praksi su razne vrste fraktura dugih cjevastih kostiju, rjeđe zdjelice i kralježaka.
Specijalistički ortopedski zahvati se obavljaju uporabom alanteza (pločice, intramedularni pinovi, vanjski fiksatori).

U slučaju mogučnosti kod fraktura bez pomaka može se stavljati gipsani zavoj ili longeta npr. (kod radijusa, ulne, tibije i fibule, karpalnih, matakarpalnih, tarzalnih, metatarzalnih kostiju, te kostiju prsta).

U ortopediji su još prisutni operativni zahvati rupture prednjih križnih ligamenata koljena (kod većih pasmina pasa), te operativne sanacija medijalne luxacije patele (kod manjih pasmina pasa). Također su još prisutne i patologije izoliranog processusa anconeusa, izoliranog processusa coronoideusa ulne, te aseptična nekroza glave bedrene kosti (legg – calve Perthesova bolest).